Együtt erősebbek vagyunk!

Vedd / Védd

a helyit

A koronavírus hatással van a helyi vállalkozásokra

A koronavírus-járvány kétségkívül mindannyiunk életére komoly hatással van. Ha bárki is kételkedett volna eddig, most már mindenki számára világos, hogy egy olyan próbatétellel állunk szemben, ami társadalmi, egészségügyi és gazdasági szempontból is térdre kényszerít bennünket.
A napi hírek bizonytalansággal, aggodalommal töltenek el, féltjük idős családtagjainkat, ismerőseinket, szeretteinket. 

Miközben megteszünk minden tőlünk telhető óvintézkedést, ott lebeg a fejünk fölött a nyomasztó kérdés: Mi lesz a gazdasággal? Hogyan hat ki ez a helyzet a helyi vállalkozásokra? Mi lesz a munkahelyünkkel?

A koronavírus gyors terjedése gazdasági recessziót eredményezhet, amely kíméletlenül próbára tesz mindenkit, kiemelten a helyi vállalkozásokat.

VÁLLALKOZÓBARÁT CSÍKSZEREDA:
FOGJUNK ÖSSZE A HELYI VÁLLALKOZÁSOKÉRT!

A koronavírus terjedésének lassítására előzetes óvintézkezdéseket tehetünk. Ezeket komolyan is kell vennünk. Arra a kérdésre azonban, hogy mi lesz a gazdasággal az elkövetkező időszakban, senki nem tudja a választ.

Fizetetlen szabadnapok, fizetéscsökkentés, elbocsátások várhatóak. A bevétel és a rendelések száma csökken, az ügyfelek felbontják szerződéseiket. Mit tehet ebben a helyzetben egy helyi vállalkozó?

A kormány jelenleg vizsgálja a koronavírus hatását a vállalkozásokra. Mindannyian reméljük, hogy nemsokára a kormány olyan rendeletet léptet érvénybe, amely segíti a vállalkozásokat a túlélésben és a továbblépésben.

Addig azonban nem ülhetünk tétlenül. Tegyünk együtt a helyi vállalkozások fennmaradásáért!

Számítunk rád!

Azért csatlakoztunk ehhez, a Harghita Business Center által indított kezdeményezéshez, hogy segítsük azokat a csíkszéki vállalkozókat, akik helyieknek adnak munkát és fizetést ebben a nehéz időszakban. Ezek a vállalkozások, intézmények kifejezetten nehéz helyzetben vannak ebben az időszakban.

Érdekel, hogy hogyan tudsz segíteni?

Igen, segítenék!

Egyszerű!

Támogasd a helyi vállalkozásokat azzal, hogy tőlük vásárolsz! Tudjuk, hogy most ez mindenkinek nehezére esik. Most mindenki tartalékol és csak arra költ, amire feltétlenül szükséges. A boltok kifosztott polcai láttán mindannyiunk számára az élelem és a biztonság a legfontosabb.
Úgy vásárolj, hogy az adott terméket vagy szolgáltatást ne most, hanem néhány hónap múlva kapd meg. Ezzel tudod támogatni a helyi vállalkozókat, akik nemsokára kénytelenek lesznek bezárni a bevétel drasztikus csökkenése miatt.

Jobb ötletünk van!

Az alábbi szolgáltatások/termékek többségét kedvezménnyel vásárolhatod meg. Van, aki 10, de akár 20%-al olcsóbban adja most a szolgáltatását.
Gondolj csak bele, ha például a banki lekötés 2%-ot hoz egy év alatt, akkor neked megéri fél év alatt a 10+ százalékot?

Nekem megéri ez a „befektetés”

Szeretnék vásárolni!

Vásárlásoddal nemcsak a helyi vállalkozások és az ott dolgozók túlélését segíted a nehéz időkben, de nagymértékben hozzájárulhatsz ahhoz is, hogy az eddig megszokott működést fenntartsd!
Az eddig távolinak tűnő vírus kizökkentette személyes életünk és munkahelyi létünk egyaránt. Egy ideig még azt hittük, hogy a távolság egyenlő a biztonsággal, most mégis a saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy tévedtünk.

Vádaskodás és előítélet helyett gondoljunk arra, hogy ezek a vállalkozók azért vannak most nehéz helyzetben, mert az eddigi profitot fejlesztésekbe fektették annak érdekében, hogy minőségibb szolgáltatást nyújthassanak vásárlóik, ügyfeleik számára. Neked és nekem.
Ezek a vállalkozók 3-4 vagy akár 50 embernek adnak munkát és fizetést, amivel hozzájárulnak a csíki és a székelyföldi gazdasági tér fejlődéséhez.

Hogyan tudsz vásárolni? Mi történik a pénzeddel?

Azoknak a vállalkozásoknak a termékei közül tudsz alább választani, akik igent mondtak a csatlakozási felkérésünkre (terveink szerint ez a lista folyamatosan bővül). A vásárlásból származó összeget a vállalkozók kapják meg. A Magtár harmadik félként csak felügyeli és szétosztaja a vásárlásokból befolyt összegeket. Vásárlás után rögtön kapsz egy értesítést a kifizetésről és mi pedig rövid időn belül összekötünk a vállalkozóval. Miután helyreállt a rend, minden utalványt 6 hónapig használhatsz fel partnereinknél.


Mikor használhatod fel a jegyed, bérleted?

Az optimista forgatókönyv szerint 2 hónap, amíg minden visszaáll a normális kerékvágásba. A kevésbé optimista szerint telhet 4 hónapba is, hogy feloldják a korlátozó intézkedéseket és a helyi vállalkozók újra kinyithatnak. Te is érzed, hogy miért fontos a támogatásod? Miután helyre állt a rend, minden utalványt 6 hónapig használhatsz fel partnereinknél.


Kategóriák

Termékek

Vállalkozó vagy? Szeretnél részt venni a kampányban?

A Vedd/Védd a helyit nevű kezdeményezés elsősorban olyan Csíkszeredában és környékén tevékenykedő vállalkozásoknak szól, akik a koronavírus-járvány és a kormányzati intézkedések miatt be kellett szüntessék tevékenységüket, vagy jelentősen visszaesett a forgalmuk: edzőtermek, vendéglátóipari helyiségek, színházak és múzeumok, uszodák, utazási irodák és rendezvényszervező vállalkozások jelentkezését várjuk elsősorban. Ha te is szeretnéd ezen a platformon értékesíteni termékeidet és szolgáltatásaid, vedd fel velünk mielőbb a kapcsolatot! Részletek itt: info@magtar.ro, 0745-274 525. (hétfő-péntek, 9 és 17 óra között)

Ötletgazda

Támogatók

 

                

0